Koliko je važna uloga jastuka za kvalitetan san?

Dobijanje adekvatne količine sna je važan faktor za zdrav život. Dobijanje dovoljno kvalitetnog sna zahteva da osoba ima dobre uslove spavanja. Jedan od ključnih faktora za postizanje pune koristi vašeg vremena u krevetu je postavljanje jastuka koji ispunjava potrebe korisnika.

Mnogi to ne shvataju, ali jastuci imaju vrlo specifičnu ulogu u snu. Pošto jastuci igraju važnu ulogu u vašem spavanju, oni će imati značajan uticaj na vaš kvalitet odmora i na vaše opšte dobro stanje. Držanje glave na jastuku kada spavate ima dve osnovne funkcije. Jastuk pruža podršku vratu i gornjem delu ledja kada se odmaraju i pruža bolji nivo udobnosti nego što se može imati bez jastuka. Kada kupujete jastuk, važno je razmotriti oba faktora, jer će oba igrati ulogu u kvalitetu vašeg sna.

Pružanje podrške za vrat i gornji deo leđa je najvažnija uloga koju jastuk treba ispuniti. Ova pomoć nam je potrebna kada spavamo jer je ljudska kičma prirodno zakrivljena. Podrška za glavu i vrat pomaže u održavanju pravilnog poravnanja ovih delova kičme. Spavanje bez adekvatne podrške ne samo da će negativno uticati na vaš san, već može dovesti i do ukočenosti vrata i leđa.

Faktor udobnosti može biti malo subjektivniji. Ono što je udobno za jednu osobu možda nije ugodno za drugu.Izbor pravog jastuka za vas će u velikoj meri zavisiti od pozicije u kojoj najviše spavate.Ne samo da su jastuci važni za ulogu koju igraju tokom našeg sna, već je važno imati i jastuk koji odgovara vašim individualnim potrebama. Da biste dobili jastuk koji će pružiti najviše pogodnosti, podržite ključni odlučujući faktor kada kupujete jastuk. Dobar jastuk ne samo da će poboljšati ukupan kvalitet vašeg sna, već vam može pomoći da izbegnete probleme sa vratom i leđima.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.